Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

ΡΕΝΤΙΝΑ ΑΓΡΑΦΩΝ....

το χωριό των θρύλων και των παραδόσεων…
ένας μαγευτικός, όμορφος, ορεινός τόπος!!


Στο κέντρο της Ελλάδας και σε μια ξεχωριστή γωνιά του ορεινού όγκου των Αγράφων, βρίσκεται το ιστορικό με την μοναδική διαδρομή χωριό Ρεντίνα (η αρχόντισσα των Αγράφων).
Είναι κτισμένη από τα παλιά χρόνια στο Ν.Α. τμήμα του νομού Καρδίτσας, στο χώρο της αρχέγονης Δολοπίας και ακουμπάει της πλευρές της στην Ομηρική Φθία και την πανέμορφη Ευρυτανία.
Η Ρεντίνα έχει μακραίωνη παρουσία μέσα στον ιστορικό χρόνο και όχι μόνο. Στον μικρό και με ξεχωριστή ομορφιά αυτόν τόπο, μέσα στον οποίον στα αρχαία χρόνια υπήρξε και άκμαζε η προϊστορική πόλη Αγγεία των Δολόπων, είναι κτισμένη η σημερινή κωμόπολη (Δήμος) Ρεντίνα.
Τόσο από την Αγγεία των Δολόπων, όσο και από την Ρεντίνα της Τουρκοκρατίας και της Εθνικής Αντίστασης, τα ματωμένα χώματα αυτού του τόπου, γνώρισαν μέρες μεγάλης δόξας και λαμπρύνθηκαν από τα έργα των κατοίκων της.

Φίλη και φίλε αναγνώστη, περιπατητή του διαδικτύου, λάτρη της βουνίσιας ομορφιάς εξορμήστε στα Άγραφα, σε τόπους αιώνιας μαγείας, εκεί που ο χρόνος και το βλέμμα χάνονται στην απόλυτη γοητεία του τοπίου.
Έλα να γνωρίσεις τα Άγραφα και μια ξεχωριστή γωνιά τους, θα γνωρίσεις φως, αλήθεια και ομορφιά. Εσύ πάλι που ήρθες στο φημισμένο χωριό την Ρεντίνα ζεις την μαγεία του μέσα στην σκέψη σου, θα φύγεις μα, δεν μπορεί θα ξανάρθεις…όσα είδες και άκουσες πέστα σε όλους, πέστα στους φίλους σου και γνωστούς σου, πέσ’ τους να έρθουν και εκείνοι.
Η Ρεντίνα είναι ανοιχτή σαν την φιλόξενη καρδιά των κατοίκων της

2 σχόλια:

 1. θα ήταν καλό να προσθέσετε και κάποιες φωτογραφίες από το χωριό

  στο facebook υπάρχουν οι παρακάτω ομάδες που μπορείτε
  να γίνετε μέλος και να γράφετε κάποια πράγματα για το χωριό
  1 .Σύλλογος απανταχού Ρεντινιωτών
  2. Ρεντίνα βασίλισσα των Aγράφων
  3. Ρεντίνα Aγράφων
  4. Rentina 4ever

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλή η ιδέα σου...!!
  αν θέλεις και εσύ δες την ανάρτηση που έχω κάνει του βιβλίου μου, (ΟΛΟΥ -αν δεν το εχεις διαβάσει) στην διεύθυνση: http://clubs.pathfinder.gr/RENTINA_twn_agrafwn

  ΑπάντησηΔιαγραφή