Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ένα ιστορικολαογραφικό χρονικό για την ΡΕΝΤΙΝΑ ΑΓΡΑΦΩΝ…
«Η Ρεντίνα των Αγράφων στους αιώνες»
Ένα βιβλίο για την πορεία της Ρεντίνας μέσα στο χρόνο.
Είναι μια πολύπλευρη παρουσίαση της παράδοσης, της κοινωνίας, της κουλτούρας και της πολιτιστικής κληρομιάς από τα παλιά μέχρι σήμερα της πανέμορφης και γραφικής Ρεντίνας-αρχόντισσας των Αγράφων.
Πανέμορφες φωτογραφίες ενός τόπου γλυκύτατου και τα κείμενα του βιβλίου μεστά και κατανοητά, δεν θα σας κουράσουν και θα κρατήσουν άμεσο το
ενδιαφέρον σας.
Πλούσια επίσης ιστορική και λαογραφική ύλη, συναρπαστικοί θρύλοι, μύθοι, ήθη, έθιμα και παραδόσεις καταγράφονται στις σελίδες του και περιγράφονται με πλήρη και θαυμαστή συνέπεια.
Αποτελεί το βιβλίο αυτό ένα οδοιπορικό στο χώρο και τον χρόνο ενός μαγευτικού, όμορφου, ορεινού τόπου. Του ιστορικού χωριού των Αγράφων με την μοναδική ιστορική διαδρομή, με την πλούσια και μεγάλη ιστορία, τα αξιόλογα μνημεία και την περίσσεια ομορφιά.
Απευθύνεται στους αγαπητούς συμπατριώτες μου, στην νεότερη γενιά τους, αλλά και σε όλους όσους έχουν ιστορικές αναζητήσεις.
Θα το βρείτε στο Δημαρχείο και στα γραφεία του Συλλόγου μας. Και μην ξεχνάτε φίλοι μου ότι: ευτυχισμένος είναι όποιος ξέρει καλά την ιστορία του τόπου του.
Ο Συγγραφέας
Κώστας Χαραλ. Κορομπίλης
E-mail: konkorobilis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου