Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Τι αντιπροσωπεύει για τον καθένα μας ο τόπος καταγωγής μας

Στα μονοπάτια της παράδοσης και στο διάβα των χρόνων πορεύεται η Ρεντίνα των Αγράφων। Χωριό που αντιστέκεται σθεναρά σε τούτους τους χαλεπούς καιρούς, πηγαίνοντας κόντρα στα σημεία των καιρών του μαρασμού των παραδόσεων από μια στείρα παγκοσμιοποίηση.
Ο τόπος καταγωγής μας είναι το στίγμα μας, είναι αυτός που μας ξεχωρίζει από το χωνευτήριο των μεγαλουπόλεων.
Για όσους έχουν ζήσει τη ζωή του χωριού, σημερινοί πενηντάρηδες και άνω, για όσους έχουν γευτεί μέσα από μακριές καλοκαιρινές διακοπές των παιδικών χρόνων, σημερινοί σαραντάρηδες, αλλά και τους νεώτερους που την οσφρίστικαν μέσα από ολιγοήμερες διακοπές των 10-15 ημερών, σίγουρα αυτός ο τρόπος ζωής κάτι διαφορετικό λέει μέσα τους.
Για να διατηρήσουμε αυτό το διαφορετικό, τις αναμνήσεις, τη συναναστροφή, τα διαφορετικά ήθη, την επαφή με το περιβάλλον, πρέπει να διατηρήσουμε την επαφή με το χωριό. Η επίσκεψη μας στο χωριό έστω και για λίγο, κάθε χρόνο, είναι αναγκαία και η συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις που αφορούν το χωριό μόνο καλά πράγματα θα μας δώσει.
Όλοι λοιπόν και ο καθένας χωριστά θα πρέπει να συμμετέχει στις εκδηλώσεις και πολύ περισσότερο να βοηθάει στην παραγωγή εκδηλώσεων.
Εμείς οι Ρεντινιώτες, άνθρωποι που μεγαλώσαμε μαζί, που μας συνδέουν πολλά και τα οποία εμπεριέχονται σ’ αυτό που λέμε «αγάπη για το χωριό». Καταφέραμε να κουβεντιάσουμε, να εκφραστούμε, να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε, να δημιουργήσουμε ομορφιά ζωής, να δώσουμε στον τόπο μας προοπτική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου