Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΡΕΝΤΙΝΑ ΑΓΡΑΦΩΝ...το ιστορικό χωριό των θρύλων και των παραδόσεων!

Ένας μικρός ιστότοπος (http//clubs.pathfinder.gr/RENTINA_twn_
agrafwn), για το όμορφο και ιστορικό χωριό την Ρεντίνα Αγράφων, που αποσκοπεί στήν ανάδειξη του ορεινού αυτού τόπου και της ιστορίας του.
Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο μου!
Ο ιστότοπος αυτός ειναι αφιερωμένος στην αρχόντισσα των Αγράφων Ρεντίνα, ένα όμορφο, ορεινό χωριό του νομού Καρδίτσας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.
Ο λόγος της δημιουργίας και της παρουσίας στο διαδίκτυο είναι αφ' ενός η φιλοδοξία να αποκτήσει η Ρεντίνα μια εξαιρετική παρουσία στον παγκόσμιο ιστό, να προβληθεί η μεγάλη ιστορία της, η πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, τα μνημεία της, οι άνθρωποί της, η λαϊκή παράδοση, η λαογραφία και οι πάρα πολλές φυσικές ομορφιές της και αφ΄ ετέρου η μεγάλη και ανιδιοτελής αγάπη του δημιουργού για τον τόπο αυτό.
Ένας ακόμη λόγος κατασκευής αυτής της ιστοσελίδας είναι ότι εδώ και καιρό προσπάθησα να καταγράψω την ιστορία του χωριόυ, το έργο μου αυτό με ιδιαίτερη χαρά και περιφάνεια σας ανακοινώνω, ότι εκδόθηκε και κυκλοφορεί το βιβλίο μου "Η Ρεντίνα των Αγράφων στους αιώνες".
Το εγχείρημα ήταν και παραμένει δύσκολο. Η ηθική αμοιβή όμως αυτής της προσπάθειας έτσι, παρά τις όποιες αντικειμενικές αντιξοότητες, στα επόμενα σχέδια και τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες είναι η δημιουργία και λειτουργία ιστορικού-λαογραφικού μουσείου στην Ρεντίνα.
Φίλε λοιπόν επισκέπτη, περιπατητή του διαδικτύου, εδώ στην ανοιχτή σε όλους online διαδικτυακή κοινότητα, οποιοδήποτε σχόλιο σου είναι ευπρόσδεκτο.
Φιλικά Κ.Κ